Main menu

Pages

5 vinkkiä ensimmäiseen "oikeaan" työhaastatteluun valmistautumiseen

 Olet valmistunut lukiosta tai korkeakoulusta ja nyt olet valmis ensimmäiseen "oikeaan" työhön. Olet lähettänyt ansioluettelot ja sinut on kutsuttu ensimmäiseen haastatteluusi. Kuinka pärjäät haastattelussa niin, että sinulle tarjotaan työpaikkaa?

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1. Pukeudu ammattimaisesti. Ei keskipaitoja, matalat puserot tai varvastossut, koska olet menossa töihin etkä rannalle. Vaikka pukua ei tarvitse ostaa, on erityisen tärkeää näyttää ammattimaiselta. Jos yrität saada työtä konservatiivisesta toimistosta, kuten tilitoimistosta, älä pukeudu niin kuin olisit menossa konserttiin. Jos haet vähittäiskaupan paikkaa, sinulla on hieman enemmän vapautta. Sen sijaan, että luettelemaan, mitkä vaatteet ovat ja eivät ole hyväksyttäviä, kehottaisin sinua pukeutumaan ikään kuin aiot tavata yhden elämäsi tärkeimmistä ihmisistä - koska olet!


2. Varmista, että olet hyvin hoidettu. Älä näytä siltä, ​​että olet juuri kiertynyt sängystä etkä voinut vaivautua huolehtimaan henkilökohtaisesta perushygieniasta. Mikään ei saa henkilöstöpäällikköä saattamaan haastattelun päätökseen nopeammin kuin pesemättömät hiukset, likaiset kynnet tai kehon haju. Työntekijänä tulet olemaan yrityksen heijastus, eikä kukaan asiakas halua asioida siivoamattoman henkilön kanssa.


3. Ole tietoinen kehonkielestäsi. Vahva kädenpuristus haastattelun alussa osoittaa, että olet itsevarma. Säilytä katsekontakti, pysy rentona ja ole tarkkaavainen haastattelijaan. Esitä kysymyksiä ja kuuntele vastauksia harkiten. Ajattele ennen kuin vastaat haastattelijan kysymyksiin – älä vaeltele vaan pidä keskustelu aiheessa.


4. Valmistaudu haastatteluun. Tutustu yritykseen etukäteen – jokaisella yrityksellä on nyt verkkosivusto, josta voit oppia, mitä he tekevät ja ketkä ovat heidän asiakkaitaan. Tämä osoittaa haastattelijalle, että olet kiinnostunut työstä ja otit aloitteen selvittääksesi kaiken, mitä voit yrityksestäsi.


5. Ole läsnä haastattelussa. Olen haastatellut ehdokkaita, jotka käyttäytyivät kuin odottaisivat bussia. He eivät kysyneet, vaan kuuntelivat minua, enkä ollut varma, kiinnittivätkö he huomiota. Ole innostunut, esitä kysymyksiä ja osallistu haastatteluun. Listattuani kaikki tehtävän edellyttämät tehtävät kysyin yhdeltä hakijalta, kuulostiko tämä sellaiselta, josta hän olisi kiinnostunut. Hänen vastauksensa oli hiljainen: "Voin tehdä työn." Hän ei vastannut kysymykseeni, hän vaikutti välinpitämättömältä, eikä hän saanut työtä. Jos et voi innostua haastattelussa, et ole myöskään energinen työpaikalla.


Ensivaikutelmilla on merkitystä, ja haluat kertoa haastattelijalle, että haluat työpaikan, olet valmis työskentelemään kovasti ja teet parhaasi. Et välttämättä ole pätevin ehdokas, mutta saat silti työpaikan, koska olit merkittävin. Onnea!

Comments